Der går som selvstændig, sikkert ikke længe før du kontaktes af en svensk firma, eller selv finder et, i jagten efter freelance oracle jobs, hvilket er fint nok. Der findes de svenske firma, der har en adresse i Danmark og dermed er etablerede og dem der ikke har. For de allerfleste er Oracle ikke, noget de har stor erfaring med, når vi taler rekruttering og Oracle jobs - Sverige syntes at sigte bredt når de søger efter kandidater. Det kan derfor godt være stor variation i selskab/kunde dialog kontra selskab/konsulent dialog, og man skal arbejde en del med at fortælle hvad man kan.

Når det drejer sig om svenske konsulenthuse i jagten efter Oracle jobs i Danmark er det typisk unge virksomheder, typisk også men unge ansatte. En almindelig størrelse er fra 3 til 8 ansatte. Jeg har selv, et par gange, været i kontakt med svenske firma, hvor udfaldet af en samtale godt kunne ende som - at de (direktøren, chefen m.fll) ikke havde regnet med så positiv en kontakt/udfald af samtalen, og hvor næste spørgsmål ville være om man ville være interesseret i at opstarte deres virksomhed i Danmark.  

Rent umidelbart - vidunderligt - mulig snarlig rigdom - direktør titel - man føler sig godt tilpas, og så realiteterne .... baaam! Nå ja det ville måske ikke være så smart, overfor konen og børn, at arbejde 100 timer pr uge, og gratis for at vise sin company spirit, et halvt år mod selvfølgelig, hvis det lykkes en anselig aktiepost og bonus. Andre metoder er selvfølgelig 50% fast løn, resten provision over en periode osv. men de er meget gode til det at de vil have dig til at ofre dig lidt også.

Det korte og det lange er, du får travlt - og har du ikke prøvet det før, går du sikkert ned. Du skal være Tekniker, Sælger og Leder på en gang med rigtigt store bokstaver og så skal du have det vildeste netværk.

Tilbage til jagten efter Oracle jobs via Svenske konsulenthuse hvor de svenske konsulenthuse jeg har haft kontakt med, i de fleste tilfælde har følgende karakteristika;

  1. De har ikke meget Oracle erfaring og går efter alle typer jobs - det kan derfor være håbløse opgaver de præsenterer dig for - og du kan komme til at bruge lang tid på ingenting.
  2. De går rigtigt lavt mht. pris.
  3. Der er ikke meget personlighed - og mange gange heller ikke kontakt, hvor der kun opereres gennem en web løsning.
  4. Det er tit en ApS selskabs løsning og indlejning på kontorer - de kan hurtigt lukke Danmark og erklære afdelingen konkurs, og så står du der. 
  5. Mht. jobs er det desværre ret mange gange en and dvs. de har ikke jobbet, eller også har de nappet det fra jobindex og målet er dit C.V og Netværk samt referencer, for det kan de arbejde videre på.
  6. Kontrakter der; forbyder dig kontakte kunde/afdeling i op til 2 år efter udløb.

Vi har jo den samme slags firmaer i Danmark, men de sjove ved de svenske er, udfra min erfaring, at 80% af dem svarer til ovenstående. I min verden betyder det for de ærlige 20% at de kan glemme kontakt, for jeg gider ikke spilde tiden, da jeg jo ikke kan se eller ved, om de tilhører de 80%.

I Danmark kender vi eller jeg næsten de fleste konsulenthuse indenfor Oracle området og rygtet ville typisk være ude i netværket, hvis man ikke var ærlig - og dog kender jeg et par stykker, på samme adresse under forskellige navne der driver samme virksomhed, der er bare ikke så mange. Her syntes jeg de svenske konsulenthuse får lov til at arbejde i Danmark, lidt mere anonymt, vi aner simpelthen intet eller nok om dem. Derfor går der typisk en del tid med at undersøge dem, og tid er dyr.

Jeg har prøvet et par af konsulenthusene, og på trods af et udemærket C.V, har ikke en eneste der har været i stand til at gennemføre et salg. Tilgengæld blev jeg tit ringet op, vedr. om der var nogen i mit netværk, der kunne hjælpe. Jeg fik opgaver tilsendt, og kendte jeg til nogen, skulle de bare tage kontakt konsulenthuset direkte.

Jeg har gjort det at jeg har sørget for pågældende steder at få slettet mit C.V, mange gange vil du opleve at virksomheder som ovenstående også flasher dit C.V til højre og venstre, via en sælger med et dårligt rygte og så er det ligesom dobbelt virkning, nemlig; Virksomheden kan ikke sælge dig, og du får et dårligt navn fordi du optræder som deres konsulent.

Ovenstående er jo min erfaring, du skal få din egen selvfølgelig, men pas på det kan være spild af tid.