Min kollega, kom ikke på arbejde forleden - Sagen var han havde bestilt et Canon S5 IS kamera med 8 Gigabytes for knap 4.000 danske kroner. Leverandøren ringede forleden morgen, og fortalte at han alligevel ikke kunne levere alligevel. Grunden var kammeraet lå i Tåstrup, og han var selv i Kastrup, og kunne derfor ikke nå det.

Min kollega fortalte leverandøren, at det kunne han glemme, og han ville selv køre til Tåstrup. Ud i bilen og afsted - min kollega havde dog glemt, at bilen næsten var tømt for benzin, efter en weekend på landet. Han kørte da også tør efterfølgende midt på motorvejen. Mens han sad derude og ventede på dansk autohjælp - som han akurat lige nåede at ringe til, ville han da lige ringe ind på kontoret, og fortælle hvor han var, hvad der var sket osv. men så løb mobilen også tør for strøm. Han nåede slet ikke på arbejde den dag og vi viste ikke hvor han var.

Herinde betyder det -- kvajebajer -- men da det nu forholdt sig således, at han ikke kom hele dagen, blev kvajebajer den efterfølgende morgen, til morgenmad. Tilbage til kameraet som han havde med herind - lækkert lækkert og så til bare 4.000.

S5 IS er naturligvis digital i rækken af såkaldte powershots, med bl.a. billede stabilisering (IS image stabiliser), 8 mega pixel, 12 x Zoom, 2.5 tomme LCD monitor.

Kameraret har en god vægt syntes jeg, ligger rigtig fint i hånden. Zoomen sidder øverst til højre, lige til pegefingeren og ligger ret fint i forhold til andre hvor zoom kan sidde bagpå øverst til højre, så man skal benytte tommelfinger.  Jeg syntes alt i alt det til prisen, er et super lækkert kamera.

Tilgengæld hvis behovet er mere professionelt, hvor man søger større billede dybde, digital spejlrefleks, Support af RAW, højpræcisions 9 punkts vidvinkel m.fl. skal man nok hen på f.eks EOS400D, hvor prisen, for den billigste ligger ca. 1.000 over S5 IS. Sidstnævnt er nok hvad jeg selv ville vælge - selvom ovenstående er et rigtig godt køb.