Vi kender jo sikkert alle et par konsulenthuse eller 2. Et af mine fortrukne er Changegroup, der tit og ofte afholder gå-hjem-møder, hvilket altid er hyggeligt, samtidigt med man møder gamle og nye bekendskaber. Til aften var endnu et gå-hjem-møde, denne gang afholdt på den sorte diamant, bestående af en dels fordrags holder fra institut for fremtidsforskning og dels af Changegroup selv der introducerede et nyt koncept for - new ways of working - for os freelance konsulenter.

Hvis vi tager det sidste først; Changegroup introducerede deres nye koncept, new ways of working. I sin enkelthed går det ud på, de har dels kigget lidt på behov (hos kunder og internt), og sikkert dels også tænkt lidt over hvad kan gøre Changegroup anderledes og interessant, og udfra dette lavet et sæt områder, hvor hvert område kaldes en practise. En practise kunne være; Anskaffelser, Teknologi, IT-Ledelse, Projekt management, Process excellence med flere. Min kasse eller practise ville, på trods af viden om alle practises, nok være technology hvor vi bl.a. finder Oracle, men også .NET, Java osv.

Lige en indskuds bemærkning hertil ville være en isolering af Oracle i en kasse for sig, og resten over i en kasse der kaldes Programmering/udvikling idet technology kassen for undertegnede involverede en masse der var meget kode orienteret, og jeg tror ikke der ville være mange tilslutninger fra DBA folk, hvis det ikke hed Features, Recovery, Process management osv.

Kasserne eller den enkelte practise har et godt formål, nemlig at dels få netværket med konsulenter i samme båd (teknologi), og dels få vidensdelt - det er meget scrum agtigt i sin opbygning, hvad angår det at man deler på viden. Det på trods af at der nok er overvejende Prince II folk derinde.

Changegroup appelerede selvfølgelig til ildsjæle indenfor deres eget felt, og det er klart. Jeg syntes det er et godt initiativ, godt gennemarbejdet, men tvivler på tilslutning, hvis man ikke er i kontrakt hos Changegroup. Dog skal selvfølgelig nævnes og det er vel flip-side for mine udtalelser; Ved at være i en practise vil man kunne vedligeholde sin viden og også udvikle den, idet du har et ligesindet netværk lige ved hånden.

Derfor kan man i forsvar sige, at selvom du ikke er i kontrakt hos Changegroup, eller overhovedet i kontrakt, får du stadig mulighed for at holde dig opdateret gennem dine netværks venner, ved møder og chatrooms stillet til rådighed af Cangegroup.

Vi får se hvad fremtiden bringer, det skal nævnes at Changegroup er de eneste, der har valgt at danne netværk med freelance konsulenter på denne måde, samt derved at lave en slags company spirit for freelance konsulenter - og det er nyt og en rigtigt godt alternativ til jer derude.

Første del af arrangementet var somsagt leveret fra institutet for fremtidsforskning, og var en 45 minutters snak omkring nu og 2017; Hvad er det der vil være tiltrækkende for medarbejdere, mellemledere, chefer, vores egne børn der lige nu vokser op. Vil grænserne flytte sig ligeså markant som min generation (1968) allerede har oplevet. Tidligere fik kvinder børn ved 24 års alderen i gennemsnit, nu er det 32 osv. Alt i Alt en masse pointer og vudering af .... men det var interessant.

Alt sammen somsagt, en god og interessant snak, med en god foredragsholder efter min mening, hvor der var lidt et smil på læben og det hjælper altid. Netværks mæssigt stødte jeg selv ind i Ole E. partner i CG og også en god ven til MNO, det var lidt sjovt. Ole E. er primus på IT-Ledelse, som Ole siger han har flyttet sig fra Technology over til ledelse hvor tingene bliver lettere .....

Arrangementet som helhed, var vanen tro godt og vel arrangeret, tak herfra.