For mange af os teknikere, lige undtaget undertegnede, der er den bedst udseende DBA på dansk grund :) Ok måske lidt overdrevet, men hva ? I overlever, er det at "klæde sig", både til hverdag som til interviews, møder m.v. måske ikke noget, vi rigtig går meget op i. Vi går ihvertfald langt fra op i det, som f.eks de fleste kvinder, i samme position ville gøre det.

Burleson from Burleson consulting sagde "Its the kiss of death to underdress for an interview", og det har han faktisk helt ret i.  

"Appearance does count" og "Dress for success", er virkelig noget der foregår derude. Det er første indtryk i job interviewet, såvel som med f.eks. den første date, er det der tæller.

Ok er det så det pæne jakkesæt der gør du får jobbet eller kvinden ? Selfølgelig ikke, men det giver dig en konkurrencedygtig fordel, i forhold til andre, samt et positivt "første indtryk".

Er det så fair at blive dømt udfra påklædning ? Helt sikkert ikke, men det bliver du !

Gennem hele processesen hvor du søger job, freelance som fast - er der genveje, heuristikke eller tommelfinger regler om du vil, for at spare tid. Eksempel f.eks med breve er; hvor det er åbnings paragraffen, samt et hurtigt scan af dine kvalifikationer der fanger. Mens med curriculums er det 1/3 af side 1, samt et hurtigt scan af resten, og hvor job interviews, er det påklædning der sætter fordelen.

Hvordan skal man så klæde sig ? Konservativt har jo i mange år været det sikreste ! Men ligesom med SEO er blevet sværre, er påklædning ligeså. Hvis du virkelig overdriver (og det er ret sjældent), mere sansynligt er du underdriver, får ham eller hende du har et interview med, indtrykket af du er lidt ligeglad og egentlig ikke interesserer dig, hvilket er et virkeligt uheldigt signal at sende.

Du kan faktisk selv, hurtigt finde ud af hvordan virksomheden er, ring til deres HR afdeling og spørg indtil "dresscode". Du kan også besøge virksomheden selvfølgelig, men lad være at dukke op på en first friday, hvor mange er casual dressed som mange virksomheds kulture byder.

Lidt sjovt sad jeg og talte med en gammel kollega fra Oracle forleden, han noterede udfra LinkedIN profilen, at jeg nok var gået over til jakke og slips. Det er jeg ikke, og sagen med billedet er (skudt af konen) at jeg kun havde jakke, skjorte og slips, ingenting ellers. Havde han kendt historien, ville han sikkert vide at skjorte og slips, var jeg ikke 100% gået over til.

Her er dog, et par råd omkring påklædningen:

  • Rent, pænt tøj og sørg for sko er pudsede.
  • Negle er klippede og rengjorte.
  • Sørg for ikke at gå helt amok med parfymen - en del mennesker er overfølsomme.
  • Børstede tænder og frisk ånde.
  • Tygegummi er ude.
  • Ikke alt for meget "guld" 
  • Kald dig Pierre, hvis du hedder Hassan.
  • Ikke alt for mange synlige body piercinger.

Det er indtrykket ! Det giver dig ikke jobbet, men en start - herfra er det indhold.