Der er lidt forskellige meninger omkring det at have parkerede domains, pege mod et hoved domain, også kaldet pointer domains el. cloaking el. domain masking.

Hvis vi f.eks tager et eksempel som www.mitfirma.dk og kalder det vores hovedsite. Så har vi f.eks indkøbt et antal domains som; www.mineartikler.dk www.minbutik.dk osv. Alle som jeg bare har sat til at pege på www.mitfirma.dk. Med andre ord indtaster du www.minbutik.dk lander du på www.mitfirma.dk. Google syntes ikke der er særlig sjovt, de vudere det som dublicate content og altså langtfra spider food, hvilket giver en lavere PR.

Lige eksemplet ovenfor med bare 2 domains, trækker dig ikke voldsomt ned men det ville 20-30 stykker nok gøre. Der er en del firmaer der tænker i domain navne der f.eks kunne være indtastningsfejl ala www.oracle.dk og www.orakle.dk og sidstnævnte ville pege på førstnævnte. Det er en ganske almindelig strategi.

  • Det at hovedsite og pointer domains ligger på samme IP, er heller ikke så godt. Det jeg selv har gjort er; at have hovedsitet på en IP og alle andre pointer domains på en anden IP. Alle de domains der er pointer domains giver spideren en 301 (se nedenfor), hvilket er løst ved hjælp af en RewriteRule i httpd.conf (se nedenfor).

En anden ting, er at de fleste spiders foretrækker at f.eks www.orakle.dk er et "rigtigt" site, der via httpd.conf er sat op til at retunere med en 301, samt ligeledes at have en extension i robots.txt sat op med disallow: /.

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?(domain1¦domain2¦domainN).dk$
RewriteRule ^(.*) http://www.main-domain.dk/$1 [R=301,L]

  • 301 Moved Permanently The requested resource has been assigned a new permanent URI and any future references to this resource SHOULD use one of the returned URIs.
  • 302 Moved Temporarily The requested resource resides temporarily under a different URI.
  • 303 See Other The response to the request can be found under a different URI and SHOULD be retrieved using a GET method on that resource.