Dell powerconnect 2724 er en gigabit switch hvor til der bl.a. med følger et webinterface. Interfacet har næsten alt men man mangler traffik, hvis det skulle blive helt i top.

Opsætnings mæssigt sad jeg og rodede lidt frem og tilbage forleden: Powerconnect kommer som default som konfigureret til at ligge på 192.168.2.1 og da jeg selv kører på 192.168.0.x skulle jeg lige ændre på min LAN opsætning på pceren og satte så adressen til fast IP og 192.168.2.2, for at kunne pinge Powerconnect.

Herefter! For at webinterfacet skulle kunne køre, skal enheden være i managed mode - til højre på front panelet sidder en indsunken knap. Der kan trykkes på denne med f.eks en papirclips, hvorefter enheden starter managed mode op - det tager 30-40 sek. Managed mode LED indikatoren til venstre på front panelet skal lyse grønt konstant, før du er i managed mode.

Nu burde du kunne starte en browser og navigere til http://192.168.2.1/ der kommer en login box og username er admin og default intet password. Bare hold dig til dette indtil du er færdig med at konfigurere enheden.

Det første jeg vil er at ændre IP adressen til en af mine egne 192.168.0.61 - hvilket jeg gør. Så skal man resette enheden, og det gør jeg ved at trykke på den indsunkne knap.

Jeg ændrer imellem tiden LAN opsætningen på PCeren til 198.168.0.x og venter. Jeg prøver at pinge 192.168.0.61 ingenting hmmmm.

Det korte og det lange efter et par forsøge er; trykker du på manged mode knappen efter f.eks at have ændret IP så resetter du enheden til default igen, altså 192.168.2.1! Så det skal du ikke gøre.

Sæt IPen til det segment du har, match dine LAN opsætning. Derefter tag strømmen på enheden af/og på - og så kørte den uden problemer.

Eneste minus ved enheden er; du kan ikke ligesom ved Cisco routers gemme opsætningen til en konfigurations fil, som du så kan køre hvis det går helt galt for at vende tilbage til standard opsætning. Ligeledes at man ikke kan se traffik er lidt ærgeligt, men ellers og til prisen DKK 1400 er det en ret god enhed.