Så kom undertegnede også med på vognen og har fået fingre i en IPOD Classic med 160G hvilket nok skulle dække behovet et stykke tid.

Fra nu af drejer det hele sig om at få ting og sager over på sin IPOD, og til det er der en række shareware og købe programmer man skal have fat i. For undertegnedes vedkommende har jeg primært taget CD samlingen og kopieret det over på en extern disk i MP3 format, ligeledes taget mine film og konveteret til ISO format, også igen konveteret ISO til VIDEO_TS og AUDIO_TS, altså DVD format og derfra til MPEG4 så film også kan spilles på sin IPOD, igen er dette placeret på extern disk - destinationen for alle i rigtige formater er naturligvis IPODen.

Mit udgangspunkt er at IPODen skal være en central enhed - der både skal kunne benyttes hjemme sammen med en BOSE sounddock, men også i vognen.

Dengang jeg trådte mine barnesko var det uhørt at have > 6.000 sange plus 20 tegnefilm med, når man var ude og køre søndagstur :) Ligeledes er der noget fedt over at dagen efter nytår, skal man nu ikke gå og samle sine CDer op fra gulvet, finde de rigtige covers til de rigtige CDer, samt fjernelse af diverse slags dressing fra skiverne, påsat af diverse gæster der slet intet huuusskker.

MP3 til IPODen

Efter at have konveteret hele musik samlingen til MP3, primært ved brug af Windows Mediaplayer, er det sådan set bare at trække sin musik over på IPODen, men for det lige kan lade sig gøre skal man have fat i iTunes fra Apple. IPODen og iTunes benytter sig af sin helt egen struktur for lagring af album, kunstnere, singler osv - og rent praktisk er det visuelt  kun overskueligt gennem iTunes og IPODen selv.

Opdatering: 29 April 2008: iTunes er lidt halvtungt at danse med, men der har indtil nu ikke været andre muligheder! Men nu er Mediamonkey her, et gratis meget lettere produkt at danse med. God fornøjelse!

Et par gange klarer Mediaplayeren ikke at få sangene konveteret over til MP3 på harddisken, og her må man forsøge sig frem med f.eks FreeRIP eller Audiograbber, så man kan få taget sin backup. I andre tilfælde kommer, hvis man f.eks køber musikken på nettet, musiken ned som .WMA format som IPODen ikke forstår. Ligeledes er der flere tilfælde hvor musikken er beskyttet og umuliggør at få konveteret til MP3. Heldigvis findes der råd for dette med f.eks denne converter.

DVDer til PC

Man kan enten bare sætte en DVD i drevet og gøre som i nedenstående. I mit tilfælde vil jeg også konvetere mine DVDer til ISO images. På den måde har jeg tænkt mig - måske i fremtiden at putte en NAS på routern via USB, samt diverse fælles dokumenter, så det er tilgængeligt for alle på det interne netværk.

Så er det bare for de enkelte PCer at benytte Deamon tools fra DC soft, til at mounte imaget og så kan hver enkelt se sin film. Det giver lidt flexibilitet mht. 2 piger der vil se forskelig film, men sætter sikkert og sine udfordringer mht. hastighed og streaming.

Det bedste produkt derude er uden tvivl DVD shrink - men i visse tilfælde er DVD decrypter og CloneDVD2 også nødvendige.

DVDer til IPOD

160G er jo en del og dækker de fleste musiksamlinger og mere til. Derfor er flere og flere vel også fået åbnet øjnene for at overføre film til IPODen, endnu et plus til søndagsturen i fars dyt. Et af de bedste programmer til at konvetere DVD til MPEG4 som er IPOD formatet er Cucusoft DVD til IPOD. En fin beskrivelse og download finder man her.

Dog vil jeg sige af DVD platinum er det allerbedste program.  DVD platinum har incl. et væld af muligheder for at kopiere til mobile enheder som PSP, Zune, X box 360 og naturligvis IPOD, men det er jo op hvad du har behov for, under alle omstændigheder .... Enjoy.

Trådløst

Med følgende enhed  kan man jo så lade IPODen ligge og bevæge sig trådløst rundt indenfor 100 M.

AVI til DVD eller ISO

I de mere sjældne tilfælde, har undertegnede en film eller 2 liggende i AVI format, det er for såvidt jo også fint nok idet den/de kan afspilles via Media player. Mere vanskeligt er det hvis du vil have den over på IPODen idet du så skal finde programmer der kan konveterer til enten DVD eller ISO (her skal man så konvetere videre til DVD) og derfra til MPEG4.

Hvis man kan leve med der bliver sat et watermark på filmen, kan man bruge følgende; DivX to DVD converter, AVI2DVD, Movie DVD Creator med flere.

Alternativt er et af de stærkeste The Film Machine - bagsiden er at hvis du vælger Cinema Craft Encoderen skal du forberede dig på at encoderen alene koster $2.000 - der er dog en freeware tilgængelig igen kommer der watermark på filmen.

However! der findes et gratis produkt der kan konveterer til hvad som helst.  Det hedder SUPER og kan hentes her.

Ipod i bilen

Jeg fik fortalt at min standard radio var ikke nok, og jeg skulle opgradere til en business radio, og så kunne man få en AUX udgang. Det er bare slet ikke nødvendigt! Det du har brug for er en FM sender/Transmitter og jeg købte denne - men hold k.... noget l#¤% Så nu har dutten fået business radio og AUX det rock og ruller nu på søndags turene.

Nå ja hvis du virkelig vil have lyd på hjemmekontoret, købte jeg denne Logitech Z-2300 ! samlet spidsbelastning 400 watt, og jeg kan love dig for du kan mærke den sub.