I denne del, kigger vi på, specielt websites der benyttes til at "blogge". Dvs. for de fleste - en privat blog, der typisk omhandler, når vi snakker teknik, de ting man støder på af; software, udfordringer og løsninger, som man skriver om. Eller f.eks som her på bloggen, hvor jeg vælger et emne, og skriver om, hvad jeg ved omkring det emne. I den næste artikel, kigger jeg på hvad man kan gøre som virksomhed.

Udgangspunktet er trafik - hvordan den kan skabes, og hvad man kan få ud af den.

Da jeg havde fået skrevet denne blogware, færdig - begyndte jeg stille og roligt at skrive artikler. Først på Dansk - senere på Dansk og Engelsk. Websitet blev løbende optimeret, henimod SEO tekniker for at drive trafikken denne vej. B.la begyndte, specielt de engelske artikler at være opdateret omkring det at keywords - integreres i artiklerne, dynamiske titel tags, alt tags m.v. Helt standard. Ligeledes begyndte jeg at tage fat i forskellige websites, med et langsigtet mål, at få gode backlinks - det kræver en del research.

Jeg har med success - flere gange før, benyttet mig af samme teknikker, på en hel del websites efterhånden. Denne blog har dog, for tilfældet, altid været "privat", hvis man kan sige det, og derfor første gang den blev udsat for en del af mine fremgangsmåder.

I udgangspunktet, sørgede jeg for at skrive en kode, der udfra artikler, i pågældende sprog (dk, en) - kunne generere en XML formateret fil - til de såkaldte "burn feeds sites". Skriver man artikler, går det blot ud på i XML format, at skrive noget kode, der kan trække titel, keywords samt abstracts ud, skrive det til en fil - også enten skrive noget der automatisk informererer websites om nyt feed eller gøre det manuelt. Altså en form for ping service.

Selve koden trækker dens data fra en MySQL og ser således ud;

<?php
$checkSession = "true";
include("../includes/libraryD.php");

$language = 'en';

include_once("../lib/dbsql.lib");

$DB=new DBSQL;

$DB->DB();

// open a file pointer to an RSS file
$fp = fopen ("../rss.xml", "w");

// Now write the header information
fwrite ($fp, "<?xml version='1.0' ?><rss version='2.0'><channel>");
fwrite ($fp, "<title>Oracle Konsulent</title>");
fwrite ($fp, "<link>http://www.oraclekonsulent.dk/en/</link>");
fwrite ($fp, "<description>Oracle Konsulent, Oracle Blog, SEO, Database administration, MySQL, Process evaluation</description>");
fwrite ($fp, "<language>en-us</language>");
fwrite ($fp, "<docs>http://www.oraclekonsulent.dk/en/rss.xml</docs>");


$result     = $DB->database_query("SELECT post_title, id, post_abstracts FROM pro_posts WHERE language='$language' AND post_status = 'Publish' AND post_category!='38' ORDER BY post_date");

while ($therow = $DB->database_fetch_row($result)) {

    fwrite ($fp, "<item>");
    fwrite ($fp, "<title>$therow[0]</title>");
    $description = substr($therow[2],0,250);
    fwrite ($fp, "<description>$description</description>");
    $item_link = "http://www.oraclekonsulent.dk/en/index.php?blog_id=$therow[1]";
    fwrite ($fp, "<link>$item_link</link>");
    fwrite ($fp, "</item>");
}

fwrite ($fp, "</channel></rss>");
fclose ($fp);

$host  = $_SERVER['HTTP_HOST'];
$uri   = rtrim(dirname($_SERVER['PHP_SELF']), '/\\');
$to    = "index.php";

$delay = "0"; 

$url   = "http://$host$uri/$to";
echo '<meta http-equiv="refresh" content="'.$delay.';url='.$url.'">';

?>

Koden er helt simpel - idet den blot henter data fra artikel tabellen, pro_posts, indrammer titel og beskrivelse i <item> og </item> tags, og skriver det, der findes, til en fil. Dette var første version, hvor man efterfølgende i administrationen skulle, trykke på en RSS knap og så blev filen dannet i Webserverens ROOT kataloget. Senere har jeg automatiseret den således, at ændres status fra Draft til Publish, eller omvendt - afvikles scriptet. På den måde har jeg altid et aktuelt index over mine artikler.

Jeg har før brugt flere forskellige feed burners, og der er flere fordele ved at koble sig på sådan en, eller flere;

Nendefor kigger jeg på Feedburner.com. Igen kan jeg ikke sige nok gange - at den bærende "motor", i dette her, er dit indhold. Det skal være originalt - og der skal gerne komme et par artikler pr. måned. De fleste rundt omkring i miljøet, siger mellem 800-1500 ord, er en ok artikel.

Personligt har jeg dog ikke siddet og talt ord - men derimod fundet noget jeg ville nævne, og skrive om - og så fået det gjort. Jeg er helt med på, at det, at dele en pænt stor artikel op i bidder, også kan have en virkning - nye keywords, nye titler osv. Men jeg har valgt at se bort fra det - udfra, jeg egentlig selv, også foretrækker at læse, fra start til slut - uden 27 klik med musen.

Tilbage til Feedburner; For det første er servicen fri, dvs. den koster ingenting. Feedburner tilbyder flere gode services - som man selv før skulle håndterer manuelt heriblandt pinging services, dvs opdatering services om nyt content på sitet. Der er ligeledes et væld af services for læserregistrering, monitorering, integration med f.eks Amazon m.v.

 

Eneste rigtige ulempe, er nok at de tilbyder så mange forskellige services, at det kan være svært for ikke teknikere at holde overblikket. 
 
Når det er sagt er det ret let at komme med i programmet. Alt du bør gøre, til at starte med er, ligesom ved ovenstående kode - at lave noget der i XML, kan liste dine artikel titler, og tilhørende beskrivelser. Herfra følger du dette link til Feedburner 

  1. Indtast din URL til hvor, du har skrevet din RSS.XML file (du kan kalde filen hvad du vil - det behøver ikke hedde RSS.XML - men det du har kaldt den, og hvor den ligger, er hvad du indtaster). Hos mig, ligger mit feed på adressen http://www.oraclekonsulent.dk/en/rss.xml for en engelske version.
  2. Feedburner bruger dit feed som source og laver sit eget. Du bliver efterfølgende præsenteret for en adresse ala http://www.feedburner.com/OracleKonsulent
  3. Feedburner - gennemgår dit feed - og kommer det igennem hakkemaskinen - kan du påbegynde dit arbejde med de forskellige tools der tilbydes til dit feed. 

Registrering

Er enkel og ligefrem. Du skal blot indtaste URL'en til dit feed, sammen med et brugernavn og et password, og din email adresse. Herefter er du operativ. 

Når dit feed er registreret/læst - og du er indenfor, præsenteres du for forskellige muligheder, der alle er med til at hjælp med "markedsføringen" af din blog.

Technorati

Uden at gå i yderligere detaljer omkring Feedburner kigger vi videre - hvis du er seriøs omkring din Blog, bør du også kigge på, og tilmelde dig Technorati.

Statestikken ovenfor er pr. 01 Juni 2006 - rimelig lav ranking. Technorati er et ret godt sted at få sin blog ind. Sagen er at alle konversationer, hvor dit site indgår som samtale emne, indexeres og din ranking i maskinen stiger efterhånden. Der skal en del håndarbejde til at komme op på en top 100 her - men tro mig, ligger du godt, har du en besøgsskare på over 100.000 unike pr. måned. Det er også et godt publikum at får afprøvet sine skrive kundskaber på - så vil klart anbefale Technorati.

En anden ting; Technorati, gør som Google - dvs. dit sites "vægt" bl.a bestemmes af link kvalitet, og antal. Problemmet for folk med ønsker om intet arbejde, og høje rankings, i sådanne miljøer - er en tabt kamp - du er simplethen afhængig af "blåstemplinger/links" fra trediepart.

Mht. ranking - Technorati afhænger b.la. også af at deres ping service. Hvis du f.eks støder på en blog med et link til dig, men websitet fremgår ikke på din technorati link ranking rapport. Kan det ske ? Ja det kan det. Det kan være at bloggeren, der har været så god at nævne dit site, ikke har fortalt technorati om sit nye content. Det skal du jo ikke lide under. Hjælp din nye blog ven - og lav pinget for ham/hende - derved stiger din ranking :)

Konklusion

Feedburner, er blot en af de feed services der tilbydes derude. Udgangspunktet for artiklen var trafik, og med en feed aggregator, og en xml generator på dit website - kan du, hurtigt få tiltrukket trafik til dit website. Der er dog 2 ting jeg vil nævne; Dit indhold, som nævnt mange gange skal være originalt - og så dine SEO teknikker - hold dig opdateret, og har du som mig kastet dig ud i at skrive dit eget blogware, så få integreret disse teknikker ind i blogwaren.  Fordelen ved sit eget stykke software, er naturligvis du kender det indgående - og du har godt styr på hvordan du kan rette/tilføje etc.

Som sagt er Feedburner, en af mange services. Jeg har valgt at fremhæve den, fordi jeg syntes det er en af de bedste services der er derude idag. Det der hører sig med, når man er en god, stabil service, er naturligvis et væld af muligheder der kan tilbydes registrerede brugere. Her udemærker Feedburner sig i en klasse for sig selv.

Technorati - er for det arbejdende folk, gør dig fortjent - men overse ikke at få dig tilmeldt her, da technorati vel nok er en af de vigtigste blogsites som du vil tilmelde dig.

Vælg selv, og rigtig god fornøjelse.

Relaterede Poster

SEO - Del I, De 3 store; Google, Yahoo og MSN

SEO - Del II, Doorways, Links, Context og hårdt arbejde

SEO - Del III, Værktøjer og det at være Link Populær

SEO - Del IV, Content, Traffic og Pre-selling