Er du en af dem der klikker på "remove me" links i spam mails ? Og bliver din spam mængde bare større og større dag for dag ?

De fleste spammere sender alt fra 1 million mails og op til 100 millioner emails hver dag, og de sender til adresser de har høstet alle verdens steder fra på internettet. Fra usikre mail-servere, stjålet f.eks via virus, der stjæler indhold fra adresse bøger og kartoteker, købte addresser fra andre spammere, fra spammers adresse liste CD'Rom'er og alle mulig andre steder fra.

Spammerene ved typisk ikke hvilke af de email adresser der virker og hvilke der ikke virker pga. den massive mængde. De er også fuldstændigt ligeglade.

Men så ..... sender du en spammer en besked om at "remove me" fra en liste, eller et nyhedsbrev du ikke vil modtage yderligere af. Så nu ved spammeren altså din adresse er rigtig og det er ikke det hele.

Ved at sende et 'remove me' opt-out request bekræftiger du overfor spammeren at din adresse er aktiv, du fortæller din ISP har intet spam filter har, du bekræftiger at du læser og åbner spam mails, og du følger instruktioner som "Klik her for at blive fjernet fra listen". Du er den perfekte spam kandidat og du vil helt sikkert modtage mere.

En Aktiv adresse er noget der bliver solgt som "confirmed deliverable" til alle mulige spammere. Hvis du ikke ønsker din email adresse lander på CD rom'er, adresse lister etc. så lad være med at trykke på noget "fjern mig fra denne liste noget", hvis du læser din spam mail og ikke eksplicit har tilmeldt dig servicen. Bekræft aldrig overfor spammeren af din email er aktiv og virker.

Send aldrig et svar tilbage på noget du ikke har tilmeldt dig på/til.

Intet firma med respekt for sig selv og deres forretning vil nogensinde sende dig, uopfordret, emails. Dem der sender sådanne mails er typisk spammere.  Nogen der har din email adresse på deres mail liste, uden du eksplicit har sagt YES, og sender dig en masse emails, og typisk, beder dig sige nej, eller trykke på en link - er noget du absolut bør undgå.

Svar aldrig på en spam mail. Istedet tilmeld dig enten et spam community, som f.eks danske spamfighter hvor man blokerer emails og afviser domains, eller benyt f.eks spamcop for at rapporterer om tilfælde af spam.

Man siger at 80% af alle spam emails kommer fra ca. 200 hardcore spammere. De er alle med en rigtigt dårligt rygte. Vi er mange flere, og det må være muligt, at vi kommer af med de 80% rådne æg.